Nákup po telefonu
+420 606 187 916
Poradíme Vám
+420 731 565 565
ionicons-v5-e
Internetová poradna
otázky a odpovědi
0 votes
2k zobrazení

Zdravím vrtám díry 14mm vrták hloubka o 4.cm méně jak je silná zeď, rozestupy 9-10 cm. Je to prosím správné? Děkuji pěkně s pozdravem Ševčuk.

 

  • Trumf Sanace stáří dotazu 4 roky dní
  • poslední aktivní 3 roky dní
0 votes
2k zobrazení

Dobrý deň. Chcel by som sa spýtať na postup injektáže na našom rodinnom dome. Rodinný dom postavený na kamenných základoch a následne murovaný pálenou tehlou. Dom je asi tak 60 ročný a samozrejme na nejakých miestach nie je pravdepodobne funkčná izolácia nakoľko sa nám objavila vlhkosť na jednej stene vo výške asi 10 cm od podlahy. Chcel by som sa spýtať ako by sa aplikovala injektáž, či treba od kamenného základu nechať ešte jednu čiaru pálenej tehly a injektáž robiť až nad prvou čiarou pálenej tehly alebo sa robí injektáž do medzery medzi základom a tehlou. Medzi kamenným základom a prvou radou pálenej tehly je už nefunkčná izolácia. Podlahu máme smrekovú dlážkovicu čiže žiadny betón a to chceme aj zachovať. Je možné robiť injektáž aj pod samotnou podlahou keďže máme dlážkovicu?
Ďalej sa chcem spýtať či je jedno kde budem vykonávať injektáž či zvonka alebo zvnútra?
Ďakujem za Vaše rady a odpovede.

  • Trumf Sanace stáří dotazu 4 roky dní
  • poslední aktivní 4 roky dní
0 votes
2k zobrazení

Dobrý večer pane Schwarz,

 

chtěl bych se touto cestou dotázat na váš názor, jak postupovat při injektáži vnitřních zdí/příček u domu vice než 200 let starého, který je postaven ze “smíšeného zdiva”. Vnější obvodové zdi jsou snadno přístupné a ty budu injektovat tedy zvenčí, co nejníže základu. Předpokládám, že vyhoví těch 10cm od spodní hrany zdi. Co se týká těch vnitřních zdí: chceme vybourat stávající podlahy až na základní hrubý beton, na kterém je hydroizolace. Pokud bych tedy provedl injektáž co nejníže nad tímto hrubým betonem… nebude vadit, když potom ty zazátkované “injekce” zaliji do čistého betonu ? Jedná se mi v podstatě o dotaz, zda lze injektáž zhotovit takto “definitivnim” způsobem, nebo je nutno k tem zátkám ponechat “servisní přístup” ? K vnějším injektážím se dostaneme snadno, pro “servis” bude stacit “oklepat” kousek omítky, ale co se stane s injektáží, jejiž vstupy budou víceméně již nepřístupné ? Lze to takto provést, nebo mam injektovat nad budoucí výšku čisté podlahy ?

 

Děkuji za odpověd a s přátelským pozdravem,

S Stembera

  • Trumf Sanace stáří dotazu 4 roky dní
  • poslední aktivní 4 roky dní
0 votes
2k zobrazení

Dobrý den. Koupil jsem 50let starý RD. Po roce užívání mám plesnive zdi, i když každý den větrame. Topení v mědi vedené na zdech. Vím že hlavní krok bude zateplit dům ale rád bych i udělal vaši sanaci protože mám mokré zdi i uprostřed domů kde se topí krbem a teploty dosahují i víc jak 40°C.
Otázka zní. Přechod mezi základem a zdi je půl metru nad zemi. Původní izolace je na některých místech i vidět takže udělat presnou linii děr ve spáre by měl být ten nejmenší problém. Jestli jsem to správně pochopil. Aplikace musí být nad izolaci aby vytvořila “film” v jedné rovině ve sparach.. pod izolaci v “možná betonu” by5 nemůže?
A ještě se chci zeptat, kdyby byla podlaha v místnosti třeba 5-10 cm nad původní izolaci, je možné navrtat díry skrze zed až do podlahy a docílit tak spojení podlahy se zdi sanacnim kremem nebo jen tak jak je uvedeno v navodu max 3 cm od konce zdi.
Jinak podle výpočtu mi na 25m zdi o tloušťce cca 50-60cm vychází 20kg.. je to reálná spotřeba?
Děkuji moc za odpověď

  • Jan Landsmann stáří dotazu 4 roky dní
  • poslední aktivní 4 roky dní
0 votes
2k zobrazení

Dobrý den rekonstruji starý dům izolace už není v dobrém vstavu a objevil jsem vaše stránky a moc se mi to zamlouvá v návodu je uváděno 10 cm nad podlahou. Při rekonstrukci jsem vyboural starý podlahy do hloubky 40 cm zduvodu podlahového topení. První vrstvu budu dělat sterk a káry síť s betonem 6cm..na to přijde izolace. Injektaz bych mohl použít nad první vrstvou betonu těch 10cm a nebo před betonem přímo do základu(základ je kameny na kterým jsou cihli a hned spatna izolace. Děkuji za rady. Popřípadě můžu zaslat foto. Děkuji kazda

  • Jan kazda stáří dotazu 4 roky dní
  • poslední aktivní 4 roky dní
0 votes
4k zobrazení

po shlédnutí videí a pročtení různých článků jsem z Vašeho způsobu izolace zdiva nadšený, hlavně z toho, že si ji jsem schopen provést sám. Než si AquaStop Cream objednám, prosím ještě o názor odborníka, jak to v mé situaci nejlépe provést.

Potřebuji izolovat pokoj od vlhkosti od spodu- sklepa, který je takřka stále vlhký, což ničemu nevadí a nemá smysl s tím nějak bojovat, protože bydlíme u řeky a i spodní voda není hluboko. Co ale vadí, je lehká přítomnost plísní v pokoji, zejména v zimních měsících. Od projektanta mám navrhnutou výšku nejméně 80mm polystyrenu, který položíme na odebraný násep stávající podlahy. Děkuji předem za Váš názor, jakou izolaci byste zvolil pod polystyren a jak ji propojit s izolací zdiva, aby vlhkost nevzlínala škvírou mezi polystyrenem a zdí? Lepenku nalepenou i na zeď? V této výšce bohužel vychází kamenný základ. Nebo nebude vadit, když touto škvírou bude podlaha trochu”dýchat”.
S tím souvisí i to, že nevím, v jaké výšce zdivo ideálně navrtávat. Schematický obrázek k situaci přikládám.
Zvenku příjde po izolaci zdiva nalepit polystyren. Případné informace rád dodám.

S pozdravem a přáním zdaru!

Veverka

  • Trumf Sanace stáří dotazu 5 roky dní
  • poslední aktivní 4 roky dní
0 votes
2k zobrazení

dobrý den
chtěl bych se zeptat chtěl bych koupit váš krém je lepší přijet na pobočku nebo na eshopu?
a dále jsem se chtěl zeptat: mám vybranou podlahu pod základy kde se provede drenáž a bude se dělat nová skladba podlahy s podlahovým topením. Mám udělat vrty ve výšce podkladového betonu z izolací a nebo až ve výšce čisté podlahy/dlažba/
děkuji moc

  • Vladimír Carvan stáří dotazu 5 roky dní
  • poslední aktivní 4 roky dní
0 votes
2k zobrazení

Dobrý den zakoupil jsem váš aquastop cream a chtěl bych se zeptat v jaké výšce by jste mi doporučili udělat vrtání když vnitřní podlahu mám na červené čáře viz foto v příloze
děkuju moc Lemf
injektaz do spary

  • Trumf Sanace stáří dotazu 5 roky dní
  • poslední aktivní 4 roky dní
0 votes
2k zobrazení

Dobrý den,
uvažuji nad koupí Vašeho přípravku Aqua Stop Cream a v souvislosti s tím bych se chtěl zeptat, jak mám provést vrty. Upřesním: v rodinném domě (nemá izolaci) provádím rekonstrukci, odsekal jsem staré zdivo v chodbě a dále v obytné místnosti. Jenže podlaha chodby je cca o 10 cm nižší než podlahy v obytné části (podlahu chodby plánuji v budoucnu celou vysekat, udělat novou izolaci a zalít znovu betonem již do úrovní podlah s obytnou částí). A můj dotaz zní, mám začít vrtat 10 cm nad úrovní podlahy v obytné části, nebo 10 cm nad úrovní podlahy chodby, pak by ale byly v budoucnu vrty zality novým betonem. Jaký máte na tuto věc názor? Děkuji.

  • Lukáš Kratochvíl stáří dotazu 5 roky dní
  • poslední aktivní 4 roky dní
0 votes
2k zobrazení

Dobrý den,
dnes jsem poprvé použil Váš výrobek Aqua Stop cream, použití bylo docela snadné a doufám, že de dostaví očekávaný výsledek. Měl bych dotaz k dalšímu použití, kdy část obvodové zdi – tedy podlahy, je pod úrovní okolního terénu a v to cca 15 cm. Jelikož mám vnitřky zdí již hotové nechtěl bych cream aplikovat zevnitř, můj dotaz spočívá v tom, zda když budu aplikovat cream z venkovní strany jestli voděodpudivá clona dosáhne až k podlaze, tak jak by to mělo být. Z venkovní strany nemám zatím odizolováno, pouze nopova folie a kačírkem.
Děkuji za Váš čas a odpověď.

  • Václav stáří dotazu 5 roky dní
  • poslední aktivní 5 roky dní
0 votes
2k zobrazení

Dobrý deň,

uvažujem nad injektážou Vašim krémom na 80-ročnom rodinnom dome. Trochu mi vlhnú obvodové múry. Dom je postavený na kamennom vale, kamene sú zarovnané niečim, čo neviem definovať, nasleduje izolácia a pálená tehla. Problém je vo viazaní tehál. Preštudoval som si Váše podklady, proste celý web. Domnievam sa, že vrty
treba realizovať do medzery nad prvou tehlou. Pretože sa špáry sypú a sú trochu vlhké, treba ich vyšpárovať na 3-4 cm novou maltou a potom vrtať. Problém je ale v tej viazanosti tehly. Ja síce prevŕtam špáru ale za ňou ďalšia tehla je pravdepodobne na boku, takže dokončím vrt v tehle. Takže vrt bude nehomogénny – špára-tehla.

Moja otázka – Bude tá penetrácia krémom v jednej vrstve účinná, alebo voliť dvojvrstvovú ?

V prílohe pre pochopenie zasielam dve foto.

Ďakujem za odpoveď.

Pekný deň.

Mgr. Vladimír H

 

  • Trumf Sanace stáří dotazu 5 roky dní
  • poslední aktivní 5 roky dní
0 votes
2k zobrazení

Dobrý den,

kupujeme řadový měšťanský domek v historickém centru města z počátku 20. století. Dům chceme v první fázi odvlhčit, zvažujeme možné metody, které asi budou omezené tím, že se jedná o řadový domek. Vaše firma má velmi dobré recenze, proto Vás kontaktuji. Má otázka je taková – pomůže nám s odstraněním vlhkosti injektáž zdiva, když soused toto neudělá ani nemá jinak odvlhčeno? Zdivo je smíšené, velmi silné – cca 60 cm. Ještě nás zajímá – dům je podsklepený – injektáž se provádí ve sklepě a pak v přízemí nad podlahou? Nebo jen v přízemí?

 

Mockrát Vám děkuji za odpověď, s pozdravem Drahoslava Š.

  • Trumf Sanace stáří dotazu 5 roky dní
  • poslední aktivní 5 roky dní
0 votes
2k zobrazení

Dobrý den, chystám se provést izolaci domu od vzlínající vlkhosti zdiva a nejsem si jistý kde umístit vrstvu izolace. Dům je podsklepený s tím že dolní hrana podlahy je cca 20cm nad terénem. Materiál zdí je pálená cihla. Podlaha je z betonových panelů a v místě styku se zdí sklepa do ní proníká vlhkost také. Má přesdtava je že využiji první spáru která je pod podlahou (cca 10cm nad terénem) abych zabránil i vlhnutí betonových překladů. Bude takto izolace fungovat? Nebo je potřeba provést izolaci až nad podlahou? Předem děkuji. Halouzka.

  • Zdeněk Halouzka stáří dotazu 5 roky dní
  • poslední aktivní 5 roky dní
0 votes
2k zobrazení

Dobry den. Sledoval som Vase video na stranke youtube. Chcel by som sa Vas opytat ako by som mal spravne aplikovat tuto injektaz vo svojom dome, ide o to ze vo videu je znazornene ze sa ma injektaz vykonavat bud zvonka alebo zvnutra. Ja by som chcel tuto injektaz vykonat zvnutra lenze vo vyske v akej sa ma vykonavat mam v niektorych izbach v dome stenou potiahnute rurky hlinik-plast na kurenie. Ako by ste mi odporucili v tomto pripade postupovat tak aby bola injektaz preveden spravne a hlavne aby bola ucinna.Za skoru odpoved vopred dakujem.

S pozdravom Dafík.

  • Trumf Sanace stáří dotazu 5 roky dní
  • poslední aktivní 5 roky dní
0 votes
2k zobrazení

Dobrý den, chystáme se injektovat sklep proti vzlinajici vlhkosti, kde jsou 3 místnosti vedle sebe. Ale podlaha středové místnosti je je oproti krajním dvoum o cca 85 cm níž. Prosim o vás o radu, v jaké výšce provést injektáž stěn mezi těmito místnostmi ? Dekuji, Josef.

  • Josef Patočka stáří dotazu 5 roky dní
  • poslední aktivní 5 roky dní
0 votes
2k zobrazení

Dobrý den,

Prosím vás o radu jak vysoko můžu vrtat od podlahy aby bylo vše v pořádku a zda je jedno jestli vrtám do spáry když to tak vychází nebo přímo do cihly. Děkuji za odpoveď Frank

  • Jaroslav Frank stáří dotazu 5 roky dní
  • poslední aktivní 5 roky dní
0 votes
3k zobrazení

Dobry den, chcel by som pouzit vas system na zbavenie vlhkosti stien. Po odstraneni omietky som zistil, ze na niektorych usekoch je len tehla a miestami presahuje betonovy zaklad az do stien. Chcem sa spytat ci aplikacia vasho systemu zostava nezmenena v oboch pripadoch. A do akej vysky mam vrtat otvory na krem ak budem este robit potery 7 az 10 cm. Foto prikladam v prilohe. Dakujem.
S pozdravom Hričovský

  • Trumf Sanace stáří dotazu 6 roky dní
  • poslední aktivní 6 roky dní
0 votes
2k zobrazení

Dobrý den.

Plánuji izolaci domu Vámi nabízenou injektáží. Při rozměřování jsem ale zjistil, že v blízkosti vrtů vede ocelová trubka s rozvodem plynu. Chtěl jsem se tedy zeptat, zda gel nějak agresivně nereaguje s kovem. Zároveň posílám orientační nákres a chtěl bych Vás poprosit o radu, zda vrty vést v bodě jedna a nebo dva, tedy nad a nebo pod trubkou. Předem děkuji za odpověď.

S pozdravem Petr Vyšín

  • Trumf Sanace stáří dotazu 6 roky dní
  • poslední aktivní 6 roky dní
0 votes
3k zobrazení

Dobrý den, pročetl jsem veškeré info a zhlédl všechna videa o vašem produktu k odvlhčení zdiva. Mam jen jeden konkrétní dotaz než začnu s přípravou. V příloze zasílám foto domu a zajímá mne kde konkrétně vyvrtat otvory pro injektáž, zda v místě “odskoku” kde je původní stará narušená hydroizolace IPA nebo až v první spáře cihel tedy nad první řadou cihel nad odskokem.

Děkuji s pozdravem Hovorka Tomáš

  • Trumf Sanace stáří dotazu 6 roky dní
  • poslední aktivní 6 roky dní
0 votes
3k zobrazení

Dobrý den, mám dům, který nemá vodorovné izolace ve větší části domu. Zdivo je jak cihlové, ale v převážné části kamenné. Můj dotaz směřuje jak účinná je izolace vaší krémovou injektáží zdiva, která je z kamene různého druhu (břidlice, tvrdý kámen, najde se zde ve spárách hlína/jíl)? Jak postupovat pokud je nutné odskočit izolaci o jednu nebo dvě řady cihel nebo obdobná výška u kamene? Je zde nutné nějaké větší přeplátování, aby nedocházelo k prosakování nad tuto izolaci. Jaká je doba/životnost této izolace?

Děkuji za Vaše odpovědi

Karel Ševčík

  • Trumf Sanace stáří dotazu 6 roky dní
  • poslední aktivní 6 roky dní
0 votes
3k zobrazení

Dobrý den, mám dotaz ohledně injektáže ke konkrétnímu domu. Dům je pouze částečně podsklepen a přes sklep teče pramen. Zdi které jsou nad sklepem jsou jen minimálně vlhké ale jsou. Ovšem zdi v nepodsklepené části jsou jako houba. Část od “soklu” dolu (viz foto příloha) je kamenné a od úrovně podlahy je zdivo cihelné místy škvárové tvárnice. V úrovni podlahy to místy vypadá že se použila ipa či něco podobného dům je z roku 1950, ale zřejmě už tato izolace dosloužila. Injektáž tedy provést po 100 mm na úrovni podlahy ? Dále se jen chci ujistit, rohy domu injektovat jednu stranu a na další straně pokračovat až o hloubky vrtu první strany ?

Děkuji za reakci s pozdravem Hovorka

  • Trumf Sanace stáří dotazu 6 roky dní
  • poslední aktivní 6 roky dní
0 votes
3k zobrazení

Dobrý den,
hodláme provést injektáž vaším krémem.Jedná se o dům,který je koncový v řadě,tudíž jedna stěna je i stěnou druhého domu,kde podlaha sousedícího domu je o 30-40cm výše než u našeho domu.Vrtat nad urovní naší podlahy nebo podlahy sousedícího domu?
Dům přes léto větráním docela vyschnul,je dobré vyvrtané otvory prolít vodou?
Děkuji Novosadová.

  • Trumf Sanace stáří dotazu 6 roky dní
  • poslední aktivní 6 roky dní
0 votes
3k zobrazení

Dobrý den. Mám dotaz zda je možno provedení injektáže v suteréní zdi , která je ze škvárobetonových tvárnic. Kdyby se otvory vrtaly ve spáře mezi tvárnicemi , tak by to bylo 30 cm od základu ze kterého vzlíná vlhkost, níže by se navrtávaly dutiny v tvárnici. Ty dutiny jsou i v řadě nad spárou. Děkuji za odpvěď Berger

  • Miroslav Berger stáří dotazu 6 roky dní
  • poslední aktivní 6 roky dní
0 votes
4k zobrazení

Dobrý den,

mám prosbu o radu, jak správně postupovat v případě injektáže kamenného zdiva.

Plánujeme výměnu chodníku okolo domu, při té příležitosti chceme oklepat sokly a provést injektáž zdiva v úrovni terénu.
Sklepy až po strop jsou ze smíšeného nebo kamenného zdiva. Vím, že aplikace nebude 100% ale i tak pomůže omezit vzlínání vlhkosti do obytné části.

Odkopat se až na základ není možné, dům je založen na skále před 80lety.

Zajímají mě odpovědi na tyto věci:

  • Zdi jsou cca 60 – 70 cm široké, budeme vrtat cca o 4cm méně na hloubku, jaký průměr vrtáku zvolit a vzdálenost
  • Dále když budeme dělat podloží pod chodník, je lepší chodník provést až ke zdi nebo udělat 20cm mezeru a dát nopovou folii a štěrk?
  • Doporučil byste aplikaci hydroizolační stěrky Bitumen 2K pod úroveň terénu kam se až dostaneme při obkopání? Pak dát nopovou folii?
  • Doporučil byste pak na sokl provést zateplení XPS nebo udělat provětrávaný sokl obkladovými páskami nebo cetris deskami?

Děkuji moc za rady a pomoc s řešením, případně jak to udělat správně.

S pozdravem

Pavel Petr
Pro zobrazení odpovědi na tuto otázku klikněte na červený nadpis anebo na tlačítko ,,odpovědi,, umístěné vlevo vedle nadpisu.

  • Trumf Sanace stáří dotazu 7 roky dní
  • poslední aktivní 7 roky dní
0 votes
5k zobrazení

Dobrý den
Mám starý rodinný dům postavený z plných cihel na pískovcovém základu bez izolace. Interier domu je už po kompletní rekonstrukci. Plánuji zateplení domu systémem Open od Baumitu (děrovaný prodyšný polystyren)
Zdivo není vlhké až na jedno místo na severní stěně. Chtěl bych provést injektáž celého domu (obvod 53m, tl 60cm), hlavně proto že se bojím i přes použití prodyšné izolace uzavření vlhkosti ve zdivu.
Můj dotaz zní zda můžu vrtat otvory viz obrázek níže , aby se injektáž navázala na asfaltovou izolaci pod podlahou a zda mám použít urychlovač .

Předem děkuji

Tomáš Adam

 

  • Tomáš Adam stáří dotazu 7 roky dní
  • poslední aktivní 7 roky dní
0 votes
3k zobrazení

Dobrý den,
rozhodl jsem se využít Váš systém k odvlhčení zdiva.
Mám pískovcovou podezdívku cca 40 cm nad povrchem. Na této podezdívce je stará nefunkční lepenková izolace a na ni cihlová zeď při zkušebním vrtu ve spáře s izolací jsem se v domě dostal 4,5 cm nad podlahu. Níž vrtat nemohu (není spára) a o spáru víc se dostanu min 11,5 cm nad úroveň
podlahy a bojím se vlhnutí těsně u podlahy. Prosím o radu v jaké výšce vrtat.
Děkuji

  • Michal Vališ stáří dotazu 7 roky dní
  • poslední aktivní 7 roky dní
0 votes
3k zobrazení

Dobrý deň chcel by som sa spýtať či je možná aplikácia do maltoveho lôžka medzy betónom a murovacim materiálom keď je na betóne položená nefunkčná izolácia -terovy papier,murovaci materiál pozostáva z plnej tehly a dutinovych skvarobetonovych tvárnice alebo vami odporúčaný postup.Vopred ďakujem,za odborné rady.

  • xxxxxx stáří dotazu 7 roky dní
  • poslední aktivní 2 roky dní
0 votes
3k zobrazení

Dobrý deň, prosím vysvetlite mi, aký je rozdiel, či navŕtam otvory do maltovej špáry, alebo do stredu tehly. Pokiaľ je voštinová tehla stavaná s komôrkami zvisle, krém aj tak natečie do otvorov. Je to problém, že sa naplnia komôrky v tehle až po spodnejšiu vrstvu malty?

  • xxxxxx stáří dotazu 7 roky dní
  • poslední aktivní 7 roky dní
0 votes
3k zobrazení

Dobry den. Chcem sa spytat ci by som mohol vrtat diery pre sanaciu menej ako 10 cm od povrchu. Dovod je ze mame problem s vlhkostou vo vnutornych stenach ale len na jar a v lete lebo pocas vykurovacieho obdobia kurim krbom a vlhkost v dome je minimalna(prerobeny starsi dom) a chcel by som to vrtat tak aby som to schoval listou pre plavajuce podlahy. A este by ma zaujimalo ked narazim na kvader ktory je dieravy mam vyplnit celu dieru? Dakujem za info. Velmi sa mi paci vas produkt. Šimek Tomáš

  • Šimek Tomáš stáří dotazu 7 roky dní
  • poslední aktivní 7 roky dní
0 votes
4k zobrazení

Dobrý den, rád bych použil váš přípravek k sanaci zdiva v bytovém domě v Plzni. Abych mohl argumentovat ostatním majitelům bytů, potřeboval bych od vás odpovědi na následující otázky. Jak dlouho držíte záruku? Aplikaci předpokládám vaším pracovníkem. Jak dlouho můžeme očekávat, že sanace bude fungovat? Jak injektovat zdivo v případě, že je dům umístěn v kopci? Lze přecházet při vrtání otvorů postupně z jedné spáry ve zdivu do druhé? Co si myslíte o sanaci zdiva vaší metodou v případě, že část domu není podsklepená a samotná podlaha není dostatečně izolovaná? Nepřenese se problém pouze ze zdí do podlahy? Kolik u vás stojí zapůjčení vzduchové pumpy? Můžete poslat nějaké reference? Případně můžete poslat kontakt na nějaké zákazníky, kteří by nám potvrdili, že tato metoda funguje. Děkuji.Jan Čulík

  • Jan Čulík stáří dotazu 7 roky dní
  • poslední aktivní 7 roky dní
0 votes
3k zobrazení

Dobrý den, potřeboval bych poradit, jedná se o zdvojené zdivo..tzn. Klasická červená cihla, poté místo na cihlu a opět cihla. Jak postupovat v takovém to případě, samozřejmě mám zájem o vás produkt… Díky za odpověd. Záruba

  • Záruba stáří dotazu 7 roky dní
  • poslední aktivní 7 roky dní
0 votes
3k zobrazení

Dobry den prosim o radu mame 50 rocny dom pivnice pod urovnou terenu 1.20m pred rokmi urobeny odkop drenazna rura nopova folia zasypane strkom pivnice nam vlhnu preto chceme urobit injektaz z vnutra treba injektovat nad podlahou (ta je sucha) alebo nad urovnou terenu dakujem Zuzana

  • Zuzana stáří dotazu 7 roky dní
  • poslední aktivní 7 roky dní
0 votes
3k zobrazení

Dobrý den, jestli mohu poprosit o radu pro injektáž. Dům má kamenný základ a na něm je stavěno z plných cihel, šíře zdiva 50 cm. Z venkovní strany jsem dům kompletně okopal, až pod základ. Dole drenážní trubka, nopová folie a štěrk. Z vnitřní strany domu jsou kompletně vykopány podlahy až pod kamenný základ. V první spáře nad kamenným základem je jen papírová lepenka. V domě bude použito podlahové vytápění. Jestli jsem dobře pochopil, tak vrty dělat 10 cm nad čistou podlahou, nebo někde u 1 vrstvy betonu, na kterém pak bude ještě polystyrén, topný rošt a zálivka finální vrstvi podlahy. Další dotaz je, vrty dělat 10 cm od sebe, pak naplnit, zazátkovat a nechat 14 dní. Potom ještě okopané zdivo napenetrovat sanačním roztokem a kompletně zdivo a zátky zahodit sanační omítkou Je takto postup prací správný, nebo ještě prosím o upřesnění. Mockrát děkuji za radu a pomoc Sládek Pavel

  • Sládek Pavel stáří dotazu 7 roky dní
  • poslední aktivní 4 roky dní
0 votes
2k zobrazení

Dobrý den. Chtěla bych se zeptat do jaké výšky bych musela odsekat kachličky v koupelně. Z druhé strany bydlí soused a zeď je zateplená polystyrénem, nechtěla bych z venkovní strany zeď narušit. Bude izolace účinná i v případě že kachličky odsekám pouze do výšky 20.cm a venkovní zeď nechám neporušenou? Tloušťka zdiva je 300. mm. cihla. mezi mou zdí a sousedovým domem je sousedův dvůr. S pozdravem, Miluše Elsnerová.

  • Miluše Elsnerová stáří dotazu 7 roky dní
  • poslední aktivní 7 roky dní
0 votes
3k zobrazení

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jakým způsobem se postupuje po injektáži s napojením podlahové izolace.

  • xxxxxx stáří dotazu 7 roky dní
  • poslední aktivní 3 roky dní
0 votes
3k zobrazení

Dobrý den, budeme provádět úplnou rekonstrukci starého objektu. V určité fázi odebereme cca 35 cm vrstvu podlah s cílem udělat nové, zateplené. Struktura nové podlahy bude podkladový beton, tepelná izolace, podlahové topení, vrchní vrstva beton, nášlapná krytina. Ve fázi odebrané podlahy chceme provést vodorovné injektáže proti vlhkosti. Jaké je optimální umístění vrtů s předpokladem, že následně se u obvodové zdi zvnějšku provedou izolace svislé ? Děkuji R. Švejcar

  • R. Švejcar stáří dotazu 7 roky dní
  • poslední aktivní 7 roky dní
0 votes
3k zobrazení

Dobrý den,budu provádět vnitřní injektáž a po oklepání zdiva jsem zjistil,že cihly nejsou v jedné rovině.Chtěl bych se zeptat,jestli je lepší udělat vrty v jedné rovině s tím,že budu vrtat ve spáře a potom budu muset vrtat do cihly,nebo můžu vrty posunout o cca 3cm a tudíž nebudou v jedné rovině.Taky sem se chtěl zeptat,jestli nevadí,že budu vrtat cca 15 cm od podlahy(je tam dlažba),protože na zdi je sokl z dlažby ve výšce cca 12 cm od podlahy,který bych nechtěl oddělávat.Nebo je lepší tento sokl oddělat ?Děkuji za odpověď.

  • xxxxxx stáří dotazu 7 roky dní
  • poslední aktivní 7 roky dní
0 votes
3k zobrazení

Dobrý den. Chtěl bych provést izolace vlhkého zdiva krémem AquaStop Cream. Asi 5 až 10cm nad terénem končí základ z pískovců a dále pokračuje cihelné zdivo.Vrty bych nejraději provedl ve spáře mezi pískovci a cihelným zdivem, nevím ale jestli nevadí aplikaci dva rozdílné materiály,nebo jestli mám provést vrty až mezi cihelným zdivem tedy o jednu řadu cihel výše. Děkuji za radu. Fiala Josef

  • Fiala Josef stáří dotazu 7 roky dní
  • poslední aktivní 7 roky dní
0 votes
2k zobrazení

Dobrý den, zajímal by mě váš názor, v jaké výšce provést injektáž obvodových zdí v našem RD. Při vnitřní rekonstrukci jsme na nevyhovující původní podlahy položili cca.10cm polystyrenu a na nej pak nove betony. Osobne si myslim, že by bylo vhodnější provést injektáž na úrovni polystyrenové izolace než nad úrovní nové podlahy. Co myslíte vy, dle vašich zkušeností? Děkuji za odpověď, MK.

  • MK stáří dotazu 7 roky dní
  • poslední aktivní 7 roky dní
0 votes
3k zobrazení

Dobrý den, je tato metoda vhodná i pro sanaci zdiva ze škvárobetonových tvárnic, které se po domácku vyráběly a používaly u domů z roku kolem 1960 +/- …??? Možná se škárobetonové tvárnice kladly na základ z klasických cihel (2 vrstvy) , to ještě musím ověřit. Děkuji .Šrámek

  • Šrámek stáří dotazu 7 roky dní
  • poslední aktivní 7 roky dní
0 votes
3k zobrazení

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat z jakého důvodu musí být odstraněna omítka nebo štuk na vnitřní přícce pokud chci aplikovat AquaStop Cream u podlahy proti vzlínající vlhkosti? Je to z důvodu vytvoření skrvn od aplikované injektáže? Omítka ani štuk nejsou poškozeny (zatím) a tak jsem myslel, že by mohlo stačit jen oškrabnout barvu, provést injektáž, přeštukovat otvory a znovu vymalovat (s nutnými technologickými přestávkami samozřejmě). Děkuji za odpověď, Martin F.

  • Martin F. stáří dotazu 7 roky dní
  • poslední aktivní 7 roky dní
0 votes
3k zobrazení

Dobrý den, rád bych se zeptal jestli nevadí, když se budou vrtat díry 16 místo 14 . (mám vrták 16 a nechce se mně vyhazovat další velké peníze za menší průměr) a s tím související dotaz ohledně injektážní pistole, jestli do této větší díry bude těsnit kónická koncovka vámi nabízené inj.pistole. Další otázka, zda je lepší provádět injektáž zevnitř nebo z venku. Jelikož máme podél zdi trubky od topení, které jsou cca 3 cm nad podlahou. Předem děkuji za odpověď. S pozdravem Tajfun

  • Tajfun stáří dotazu 7 roky dní
  • poslední aktivní 7 roky dní
0 votes
2k zobrazení

dobry den. chcel by som sa opytat na pouzitie pripravku aquastop cream, na technologicky postup aplikacie v mojich podmienkach. Po vymalovani WC som zistil ze kapilarna vlhkost sa dostala az nad keramicky obklad . ktory je to vysky cca.1,5. doteraz som si ju nevsimol,nakolko bola wc vymalovane umyvatelnou farbou. Jedna sa o priecku hr.9,5 cm vratane obkladu, z druhej strany je kupelna, tiez oblozena keramickym obkladom,ale do vyssej vysky.je to povodna priecka/ starsi RD/.na odstranenie vlhkosti by som chcel pouzit vas pripravok, len rozmyslam ci by sa dali otvory vrtat aj vo vyske ukoncenia keramickeho obkladu v miestnosti WC, nakolko nechcem porusit obklad a z druhej strany je kupelna tiez oblozena obkladom. dalej ma zaujima,cim sa vyplnia otvory po aplikacii pripravku a jeho nasiaknuti do okoliteho muriva. mam v dome este jednu obvodovu stenu , ktora je nalhnuta do vysky cca.20cm. od podlahy, bez solnych vykvetov. aj sem by som chcel aplikovat pripravok,je to mozne aj bez obijania omietok? nasiel by som len sparu medzi tehlami, navrtal, aplikoval pripravok,utesnil diery po aplikacii…..po akom case sa daju vrtane diery zarobit a steny na novo vymalovat? dakujem za odpoved s pozdravom martin jonáš

  • martin jonáš stáří dotazu 7 roky dní
  • poslední aktivní 7 roky dní
0 votes
3k zobrazení

Dobry den chcel by som od vas poradit kedze mam zaujem pouzit vasu metodu injektaze muriva.Mam asi 100rocnu chalupu postavenu z kamena najskor pieskovec hrubka muru s omietkamy je zhruba 600mm.Cital som navod a tam je ze sa ma injektovat po maltovej skare co by bol u mna asi problem ze ci mozem navrtat tie diery rovno cez vnutornu omietku cez kamen v jednej rovine tych 100mm od seba ci by to nebol problem.Omietka vnutorna je asi 100mm hruba je sucha ale to preto ze vsetky steny su odyzolovane od omietky nejakym izolacnym naterom nieco ako smola je pevna drzi to a nerad by som ju obuchaval aj ked viem ze tym padom stena zvnutra nedycha.Celkova dlzka muru na injektaz by bola nejakych 35metrov.Rad by som vedel ci by takymto sposobom bola injektaz mozna a uspesna ci sa vsiakne aj do kamena vapenca steny su hodne vlhke snad do vysky aj 2.5metra.Poprosil by som vas o odpoved aj na moju mailovu adresu.Dakujem za skoru odpoved.

  • xxxxxx stáří dotazu 7 roky dní
  • poslední aktivní 7 roky dní
0 votes
3k zobrazení

Dobrý deň! Zvažujeme použiť Váš výrobok na odstránenie vlhkosti na vnútorných priečkach. Jedná sa o priečky zmiešané o hrúbke do 600 mm , celková dĺžka cca 8m. Prosím o informáciu v akej výške treba aplikovať krém, keď vlhkosť v niektorých miestach presahuje aj 1m (do výšky muriva). Zároveň prosím o predbežnú kalkuláciu. Ďakujem

  • xxxxxx stáří dotazu 7 roky dní
  • poslední aktivní 7 roky dní
0 votes
3k zobrazení

Dobrý den, chtěl jsem se vás zeptat , jak je to s navrtáním kamenného zdiva, jestli kopírovat spáru, nebo vrtat v rovině i do kamene, případně při objednání vašeho výrobku mi pošlete i technologický postup ? Šířku zdiva mám cca 65 cm. Děkuji za odpověď.

  • xxxxxx stáří dotazu 7 roky dní
  • poslední aktivní 7 roky dní
0 votes
2k zobrazení

Dobrý deň, chcem sa opýtať, či je nevyhnutné odstránenie omietky až na tehlu? A ešte sa chcem spýtať, dom máme postavený z Porfixu, ktorého výška nedovolí vŕtať diery do špár, aby to spĺňalo tých 12 cm od podlahy, čiže môžeme vŕtať priamo do Porfixu? Ďakujem za odpoveď, Veronika.

  • Veronika stáří dotazu 7 roky dní
  • poslední aktivní 7 roky dní
0 votes
3k zobrazení

Dobry den, chystame se v dome provest injektaz svepomoci, ale pro jistotu se zeptam. Bydlime v podsklepenem dome. Sklep je z jedne strany pod urovni terenu a z druhe strany kryty terenem neni, ale jiz otevreny do prostredi, plati v tomto pripade, ze by se mely vrty provadet 10 cm nad urovni terenu (ze strany, kde je sklep kryty)? Nebo v tomto pripade vrtat nad urovni vnitrni podlahy, aby nedoslo k premosteni vlhkosti? Bavime se o vrtani z venkovni strany. Predem dekuji za odpoved, Dvorak

  • Dvorak stáří dotazu 7 roky dní
  • poslední aktivní 7 roky dní
0 votes
3k zobrazení

Dobrý den, mám zájem provést isolaci stěny krémem Aquastop, stěna je z venkovní strany obložena obkladem a z druhé strany je podlaha nepodsklepené místnosti cca 1m nad venkovním terénem. Dochází k zavlhnutí zdiva u podlahy vnitřní místnosti a opadání venkovního OB. Pokud se provede isolace krémem Aquastop ,lze očekávat nápravu? A jak byste navrhl řešení venkovní stěny opatřené obkladem? Okolo stěny je již proveden odvětrávací kanálek cca 40 cm hl. opatřený nopovou isolací a vysypán štěrkem a zavlhlost trvá. Děkuji za odpověď. JT

  • JT stáří dotazu 7 roky dní
  • poslední aktivní 7 roky dní
0 votes
3k zobrazení

Dobry den velice mě nadchla vaše technologie četl jsem dotazy a odpověďi a zdá se mi vše jasné akorát místnost kde se mně v rohu ze strany do ulice začala vlhnout zeď nevím co teď jelikož dum je po rekonstrukci podkladních betonů a po té jsem jak se říká udělal z izolace vanu a do te finální betony tak je jasné že se jedná o spodní vodu ale mám řadový dum vedle mně na vlhké zdi je soused neměli by jsme mít společnou zeď jak se dřív stavělo co když se stane že provrtám zeď skrz nebo málo ??? A druhá zeď je do ulice ale potíž je že předzahrádka je o proti mé podlaze cca 1metr niž znamena to že vše se bude vrtat zevnitř a vzhledem k tomu že mám betony odizolované musím vrtat tak vysoko nad podlahou, nestačí když v mém případě navrtám zeď těsně nad?? Podlahou?? děkuji mnohokrát za odpověd Lukáš Pešek

  • Lukáš Pešek stáří dotazu 7 roky dní
  • poslední aktivní 7 roky dní
Zobrazuji 51 - 100 z 115 záznamů

Hledáte téma, která Vás zajímá? Vyberte slovní výraz, který je k Vašemu dotazu nejbližší.

Veškeré údaje, zejména texty a fotografie uvedené na těchto webových stránkách jsou výtvorem a vlastnictvím společnosti TRUMF sanace s.r.o., představují její know-how a jako takové požívají ochrany rovněž podle autorských předpisů upravujících duševní vlastnictví.

KONTAKT - PROVOZOVNA

Dvorská 1163/2, Praha – západ
252 19 Rudná u Prahy

+420 235 312 000
+420 606 187 916

KONTAKT - SÍDLO

Blatnická 14/3,
Praha 5
IČO: 24271268
DIČ: CZ24271268