Nákup po telefonu
+420 606 187 916
Poradíme Vám
+420 731 565 565
ionicons-v5-e
Internetová poradna
otázky a odpovědi
0 votes
288 zobrazení

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je možné použít AquaStop Cream® na již v minulosti opravované zdi, kde bylo aplikováno vodní sklo do vyvrtaných děr. Jestli to je účinné a možné, jestli vyvrtat nové díry nebo převrtat ty původní. Popřípadě co byste doporučili jiného. Děkuji

  • Miroslava Horáková stáří dotazu 6 měsíců dní
  • poslední aktivní 6 měsíců dní
0 votes
336 zobrazení

Dobrý den, mám udělané omítky pomocí přípravku porosity. Nyní řeším jaký použít kupovaný štuk a zda taky přidávat porosity? Můžete doporučit?
Děkuji

  • Kmošek stáří dotazu 6 měsíců dní
  • poslední aktivní 4 měsíce dní
0 votes
283 zobrazení

Dobrý den, mohla bych poprosit o radu ohledně provedení chemické injektáže u stěny, kde je rozdílná výška podlah? Pod nižší podlahou je hlína a pod vyšší podlahou je vlhký sklep. V příloze posílám nákres podlah a místností pro lepší přehlednost. Máme v plánu podříznout zeď z místnosti kde je podlaha níže (na obrázku oranžová linie), ale máme strach, aby stěna nad podřezáním pořád nenavlhala od stropu sklepa, který je vlhký… Mohla bych se tedy zeptat jaký postup byste v této situaci doporučil?
Plus je zde ještě jedno místo, kde je kolmo na tuto zeď ve sklepě příčka, která je také vlhká – doporučil byste její podřezání ve stejné výšce (tzn u stropu)?
Zdivo je smíšené, stěna je široká asi 70 cm
Děkuji za Váš čas a budu se těšit na odpověď.

  • Marie Ulipová stáří dotazu 6 měsíců dní
  • poslední aktivní 6 měsíců dní
0 votes
221 zobrazení

Dobrý deň.
Ako by ste toto odporučili? V tomto mieste zrejme voda nasakuje z betónu do steny . Do akej hĺbky vŕtať podlaha v dome je vyššia cca o 8 CM ako výška betónu na terase.
Dakujem

  • Peter stáří dotazu 6 měsíců dní
  • poslední aktivní 6 měsíců dní
0 votes
264 zobrazení

Dobrý den,
Pročítal jsem zdejší poradnu a tato problematika se zde řešila. Přesto bych se Vás rád zeptal na názor / zkušenost. Potřeboval jsem vyřešit vzlínající vlhkost u objektu, který se částečně nachází pod terénem a část nad terénem. Nechal jsem si provést vlhkostní průzkum, ze kterého vyplynulo, že opravdu u podlah je vlhkost nejvyšší a čím výše se jde, vlhkost mizí (to i u části objektu, který se většinově nachází pod úrovní terénu). Oslovil jsem jednu firmu a ta mi nabídla variantu tlakové injektáže přes osazené pakry a to buďto směsí silikonátů a esterů jako jedna varianta, a druhá varianta injektáže přes osazené pakry akrylátovým gelem. Co jsem z návrhu prací a konzulatcí pochopil, vrty v obou případech by byly prováděny vodorovné v odstupech 15 cm až do hloubky 5 cm před koncem zdiva, do spáry a ve dvou řadách.

https://www./utesnujici-tlakova-injektaz-akrylatovymi-gely

Nakonec jsem se rozhodl pro Váš krém AquaStop Cream a injektáž jsem provedl svépomocí. Pořád mně ale vrtá hlavou:

1) Nabízená varianta silikonátů a esterů – co je to za variantu, není podobná Vaší bázi silan/siloxan? Ale firma ji chtěla aplikovat tlakově přes pakry.
2) Akrylátové gely jsou stále hojně aktivně nabízeny a to pro vzlínající vlhkost v cihlovém zdivu, viz výše uvedený odkaz. Jedná se o velmi drahou variantu injektáže, myslíte, že se jedná o naprosto nevhodnou/nefunkční variantu?

Děkuji za Váš čas a poradnu jako takovou.

  • Mrázek stáří dotazu 6 měsíců dní
  • poslední aktivní 6 měsíců dní
0 votes
351 zobrazení

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat na možnou příčinu vlhkosti stěny a řešení viz foto. Jedná se o stěnu řadového RD (strana k sousedovi). Dům je neobydlený a vlhkost byla stejná i v létě, když několik týdnů nepršelo a byla horka. Elektrikářským detektorem kovů jsem prověřil jestli není v blízkosti nějaká trubka a nic jsem nenašel, zkontaktoval jsem souseda který svůj dům před časem rekonstruoval a ujistil mne že ve stěně nevede žádná vodovodní trubka ani odpad a tedy by nemělo docházet k ůniku vody ani u něj. Zastavil jsem tedy vodu před i za vodoměrem, a necahl cca 14 dní puštěný odvlhčovač, protože vzhledem k nepřítonosti je to s větráním složité. Nedošlo k žádné změně a vlhkost v místnosti byla cca 45%. Přestal jsem tedy odvlhčovat a vše vypadá i po dalším měsíci stejně (stále zavřený ventil před vodoměrem), vlhkost v nevětrané místosti 55-60%, mapa na zdi se nemění nezvětšuje se ani nezmenšuje. Možná je tmavší ale to je asi jen subjektivní pocit.
Překvapuje mne že se nejdná o klasické mapy na stěně s plísní ale vypadá to na pohled jako dost mokrá omítka, celé prázdniny se to nemění ať zkouším cokoliv.
Před rokem, rokem a půl to bylo vlhké jen v levém spodním rohu (kde na fotce stojí odvlhčovač). přes zimu se dům temperoval na 10 až 15°C.
Rád bych tuto stěnu sanoval vaším systémem ale mám strach, že by mohla být příčina někde jinde než jen vzlínající půdní vlhkost. Vím že dle fotografie se to těžko dá zjistit.
Možna by jste mohli dle zkušeností poratit co vyzkoušet/udělat k odhalení možné příčiny, případne jak sanovat tuto vlkou zeď.

Předem děkuji za odpověď

M.Š.

  • Šebela Miroslav stáří dotazu 7 měsíců dní
  • poslední aktivní 6 měsíců dní
0 votes
342 zobrazení

Dobrý den,
lze provést injektáž i u starého domu, kde jsou nosné zdi stavěné z hliněných cihel, tzv. vepříků?

  • Petr stáří dotazu 7 měsíců dní
  • poslední aktivní 7 měsíců dní
0 votes
205 zobrazení

Potřebuji doplnit (injektáž) betonovou směs do dutin v již zastavěných plechových zárubních, 17 ks v suterénu paneláku

  • Alexandr Trenčev stáří dotazu 7 měsíců dní
  • poslední aktivní 7 měsíců dní
0 votes
348 zobrazení

Dobrý den,
Chtěla bych Vás poprosit o radu. Bydlíme v rodinném nepodsklepeném domě, starém asi 15 let. Nikdy se nám to nestalo, ale asi 14 dní pozorujeme na všech nosných zdech asi 20 cm pruh vzlínající vlhkosti. Celý dům má samozřejmě lepenku, vzlíná nad lepenkou. Vlhkost je pouze na zdi, beton je suchý. Nikde nám nic neprasklo(vodovodní potrubí, podlahové topení atd.)vůbec nevíme od čeho by to bylo. Může to být vlhkostí v bytě? Zdivo je Porotherm a okna máme dřevěnná. Nevíme co s tím.
Moc děkuji za odpověď.

  • Petra Adamcová stáří dotazu 7 měsíců dní
  • poslední aktivní 7 měsíců dní
0 votes
242 zobrazení

Dobrý den,mám dotaz..u starého doma (kotovice) vlhne stěna nejspíše od souseda..soused si udělal podél domu (boční strana) zahrádku kde jsi vysadil květiny atd..hlínu zasypal až ke stěně kde nedal ani nopovku..je možné ze stěna vlhne zevnitr jelikož zaléva květiny a hlína vsakuje vodu a poušti do stěny kotovice? Omítky jsem obouchal a nechávám sušit..stačilo by od souseda odkopat hlínu 50cm do hloubky dat nopovou folie a poté zahrnout zpět a uvnitř v místnosti použit sanační omitku a sanační štuk? Potrebuju aby dům vydržel par let..na veky stát nebude máme v plánu jen později bourat..předem děkuji za odpověď

  • Lukas stáří dotazu 7 měsíců dní
  • poslední aktivní 7 měsíců dní
0 votes
267 zobrazení

Dobrý den,

než objednám, chci se raději ujistit. S tubě, kyblíku a ,,salámu” je aquaStop cream totožný? Nebo každý je jiný a pro jiné užití?

Předpokládám, kdyby byly shodné, tak jsou jen pro jiný typ instalace – kyblik v případě nějakého zařízení, tuba – stačí tzv. pistole, salám – vytlačuje se ručně z pytliku?

Děkuji
RS

  • Roman stáří dotazu 7 měsíců dní
  • poslední aktivní 7 měsíců dní
0 votes
343 zobrazení

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zdali je injektáž Aqua stop cream vhodná i do sklepních prostor pod úroveň terénu, kde už moc nefunguje svislá izolace a tím pádem zdivo ve sklepě vlhne nejen od podhalhy, ale i celým zdivem do úrovně terénu.

Děkuji za odpověď.

  • Brezaniová stáří dotazu 7 měsíců dní
  • poslední aktivní 7 měsíců dní
0 votes
342 zobrazení

Dobrý den, mám část zdi z dutých cihel (týnek) a vrtání mi vychází do cihly, ne do spáry, jak mám postupovat .
Děkuji za Vaší odpověď ! Šmíd

  • Šmíd Antonín stáří dotazu 7 měsíců dní
  • poslední aktivní 7 měsíců dní
0 votes
256 zobrazení

Dobrý den,
Mám starý dům a ve zdech se objevilo větší množství dírek vydrolených mravenci a možná i jinými brouky. Některé vedou hlouběji do zdí. Chtěla bych je vyplnit nějakou hmotou, která by nahradila vydrolenou maltu a po vytvrdnutí zpevnila zdi. Jsou injektážní pumpy, které nabízíte, vhodné i pro jiné hmoty, například řídký cement? Případně lze použít sanační hmoty i pro vyplnění těchto mravenčích „vrtů“?

  • Martina stáří dotazu 7 měsíců dní
  • poslední aktivní 7 měsíců dní
0 votes
371 zobrazení

Dobrý den.
V roce 2017 jste u mě na domě prováděli injektáž. Bylo to v Lužnické ulici v Táboře. Proběhla po celém obvodě cihelného zdiva. Do dnes vše v pořádku. To jen na okraj. Před 2 roky se objevila vlhkost i v interiéru , ve stěně mezo OP a ložnicí. Jednalo se jen asi o 4 m zdi a tak jsem si u Vás koupil potřebné a zainjektoval jsem si zeď sám. Provedl jsem vše podle návodu, ale neodstraňoval jsem omítku na které byla vlhkost viditelná. Čekal jsem , že časem se vysuší. A také se viditelně vlhkost snižovala. Mám měřák. Bohužel letos se po velkých deštích opet vlhkost na stěne začala zvyšovat. Je to viditelné i z přiložené fotky. Jde také o to, že domek je v ulici pod prudkým svahem. Vždy byly domy v této ulici vlhčí. Ale to, jak se teď ta vlhkost rychle zvětšila, se mi zdá, že se může jednat v tomto místě o pramen nebo dokonce o mírně tlakovou vodu. A tak se chci zeptat, jak dál postupovat. Otázka je, jestli je možné, že krémová injektáž úplně na tlakovou vodu nestačí(tedy hodnotu tlaku neznám), nebo jsem ji špatně provedl a jestli máte zkušenost, že by pomohla opakovaná injektáž, což by nebyl problém.

obrázek nejde vložit i když je už jen 300 kb a jpg. Mohu poslat na jiný email.

děkuji za odpověď s pozdravem Petržílka

  • Vladimír Petržílka stáří dotazu 7 měsíců dní
  • poslední aktivní 7 měsíců dní
0 votes
506 zobrazení

Vážený pane Schwarzi,
mám jednoduchý dotaz. Je možné zlepšit soudržnost podkladu hloubkovou penetrací? Následně aplikovat sanační špric, pak Aquasalt stop a nakonec Vaši sanační omítku s aquasan porosity? Nebo by hloubková penetrace byla ke škodě? Jak jsem pochopil, tak tu hloubkovou penetraci částečně nahrazuje aquasalt stop? Ten jsem chtěl aplikovat ale až na špric jak doporučujete v technickém listu. Ptám se proto, že malta ve spárách i některé cihly se značně drolí. Ze zkušenosti vím, že hloubková penetrace to drolení výrazně omezila. S pozdravem Radek Strnad.

  • Radek Strnad stáří dotazu 7 měsíců dní
  • poslední aktivní 7 měsíců dní
0 votes
285 zobrazení

Dobrý den pane Schwarzi,
prošel jsem zobrazené dotazy a ve vašich odpovědích našel i odpovědi na své dotazy. Přesto vás chci požádat o radu. V přiloženém schematu je můj problém. Obvodová zeď cca 100 let starého domu s vloženou asfaltovou lepenkou v různé výšce. Jednou je položena na betonovém základovém pásu, ale v sousední stěně již je na pás nejprve vložena první řada cihel. Bohužel se jedná o severní stěnu, která je společnou hranicí pozemku. Jakákoliv domluva se sousedem je tragická, za zateplení jsem mu musel zaplatit extra. Je to tak jediná stěna, u které není provedena drenáž. Určitě není 100% suchá, ale sama o sobě neplesnivý a při zachování pár centimetrové mezery lze u stěny mít i nábytek, aniž by plesnivěl. Očekávám tedy, že by dobře provedená hydroizolace tohle měla zvládnout. Otázkou je, v kolika liniích AquaStop aplikovat a kde přesně? Lepence moc nedůvěřuji, tak mi vychází pod ní i nad ní. Můžete mi poslat vaše doporučení na základě přiloženého obrázku?
Děkuji, IH.

  • Ivo Havlíček stáří dotazu 7 měsíců dní
  • poslední aktivní 7 měsíců dní
0 votes
307 zobrazení

Dobry den,chtela jsem se zeptat,jestli kdyz ve sklepe,ktery nema bocni izolaci/je pod terenem/odkopani neni mozne a postavim predsazenou zed,vyresim vlhkost?jestli vlhkost zustane za zdi?pouzila bych pak hydroizolacni nater do koupelen.a pak jen odvetravani?zkusili jsme elektroosmozu,mame udelanou vanu-odizolovanou podlahu,nove omitky do dvou let zasolene a uplne znicene,ktere jsme museli odstranit,ale vlhko/dost znacne/ ve sklepe je stale problem.je nejake jine reseni co s tim?
Dekuji
zdravim
J.dlaskova

  • J.dlaskova stáří dotazu 7 měsíců dní
  • poslední aktivní 7 měsíců dní
0 votes
267 zobrazení

Dobrý den,
potřeboval bych vyřešit vlhnutí dřevěných tramů na chalupě – leží bez hydroizolace na kamenno-betónových základech.
Zajímalo by mě, jestli by fungovala kombinace horizontální/vertikální injektáže dle přiloženého obrázku.

Děkuji

  • Martin Kelemen stáří dotazu 8 měsíců dní
  • poslední aktivní 7 měsíců dní
0 votes
346 zobrazení

Pěkný den,

obracím se na Vás s dotazem, jelikož přemýšlím o Vašem řešení. U cca 80 let staré chalupy řeším v přízemí (pouze častečně izolované asfaltovými pásy) vzlínající vlhkost. Toto vzlínání pozoruji pouze v určité lokalitě, kde zřejmě původní izolace neplní již svůj účel (na plánku zobrazeno červenými obdelníky). Chci se zeptat, jestli by v tomto případě Vaše řešení dávalo smysl, případně zda-li doporučujete aplikovat v kombinaci s něčím dalším.
Materiálově se jedná o směl cihel a pískovce. Nejhorší je situace na přechodu mezi bytovým prostorem a dílnou (hospodářská část v minulosti).

Děkuji za radu,

Vítek Adam

  • Adam Vítek stáří dotazu 8 měsíců dní
  • poslední aktivní 8 měsíců dní
0 votes
353 zobrazení

Dobrý den,

řešíme plísně a vlhkost (standardně 70-75%) ve starším bytovém cihlovém domě, ve druhém nadzemním podlaží. Byla zjištěna vlhkost zdiva 12% (norma je prý 3%) a doporučen nátěr, který budeme realizovat. Zateplení domu není možné (památková zóna). Nedokážeme zjistit příčinu takto vlhkých zdí (vzlínání prý vyloučeno, možná stékání ze střechy… soused vlastnící zbytek domu odmítá řešit) a nelíbí se mi řešit pouze následek a ne příčinu. Mělo by smyls provést kémovou injektáž třeba ve dvou vrstvách z vniřku bytu?

Děkuji z názor,
Lucie

  • Lucie Šambergerová stáří dotazu 8 měsíců dní
  • poslední aktivní 8 měsíců dní
0 votes
293 zobrazení

Dobrý den. Ve Vaší poradně jsem se dočetl o možném plošné injektáži zdiva bezvýkopu. Můžete mi více popsat jako to mám udělat. mám obvodovou zeď sklepa, ale dvě zdi jsou pod domem. DVě zdi jsem z venčí odkopal a udělal hydroizolaci a drenáž. Děkuji za radu.

S pozdravem Karel

  • Trumf Sanace stáří dotazu 8 měsíců dní
  • poslední aktivní 8 měsíců dní
0 votes
298 zobrazení

Dobrý den, čím mohu chemicky vyčistit prázdnou nádobu od injektážního krému? Rád bych tuto 1000 l nádobu použil na záchyt dešťové vody k nezávadnému zalévání zahrady.

  • Martin Zelenka stáří dotazu 8 měsíců dní
  • poslední aktivní 8 měsíců dní
0 votes
341 zobrazení

Dobrý den,

obracím se na vas s prosbou, jak správně vyřešit hydroizolaci domu.

Rekonstrujeme starší dům, který jsme zakoupili a v jednom pokoji, který jako jediný není podsklepen se vyskytují mokré fleky na stěnách.

Po vývozu starého materálu, co se nacházel na podlahách, jsem objevil, že se pod zdmi vyskytuje stará hydroizolace, která je bohužel už asi nefunkční (na každé zdi je v jiné úrovni).

Chtěl bych se této vlhkosti zbavit vašim systémem AquaStop Cream společně s AquaStop Bitumen. (V místěch k de je zeď suchá bych použil aktivátor).

Jde mi ale o to, do jaké výšky nanést hydroizolaci a v jaké výšce potom navrtat díry pro AquaStop Cream (viz fotografie). Zda navrtat přímo nad strop sklepa / beton a nebo až o úrověň výše.

Moc děkuji za odpověď.
Hurta

  • Jan Hurta stáří dotazu 8 měsíců dní
  • poslední aktivní 8 měsíců dní
0 votes
330 zobrazení

Dobrý den,lze injektáž provádět do pískovcového zdiva?

  • Radek Lukášek stáří dotazu 8 měsíců dní
  • poslední aktivní 8 měsíců dní
0 votes
328 zobrazení

Dobrý den. Mám dotaz ohledně načasování, kdy injektáž udělat. Myslím tím roční období. Opravujeme domeček, který neni podsklepený a zdi jsou mokré od vzlínající vlhkosti. Je vhodné udělat injektáž na podzim, když domeček není přes zimu vytápěný? Teplota v místnosti klesá k 5 stupňům. Nemůže mráz nějak ovlivnit samotný proces tvorby izolační vrstvy po injektáži? Doporučoval byste vše ponechat až na jaro?

Děkuji

  • Milan stáří dotazu 8 měsíců dní
  • poslední aktivní 8 měsíců dní
0 votes
534 zobrazení

Dobrý den,
rádi bychom se s Vámi poradili. Předem děkujeme za ochotu a Váš čas!

Před dvěma a půl lety jsme postavili novostavbu, která je umístěna pod cca dvoumetrovým svahem podél celé délky domu, ve kterém jsou zasazeny záhony (viz foto). Dům celkově je v mírném svahu, letos na jaře jsme ještě obvod domu osázeli rostlinami, od domu je dělí NOPová fólie.

Minulý rok na podzim poprvé, letos cca před měsícem podruhé jsme likvidovali plíseň, která se nám objevila v prostřední části domu na vnitřních zdech – v ložnici (opět foto), předsíni a chodbě (foto).

Absolutně netušíme, jak je to možné a co je příčinou. Dům nám stavěl taťka, kterého považujeme za znalého a se kterým byl pro jistotu spolu s projektantkou i projit ještě jednou celý postup (včetně zrealizování hydroilozace – dle informací vše dodrženo jak mělo být). Vytápíme elektrokotlem – podlahové topení na vodu.

Zajímavé a právě k řešení je, že vlhkost a plíseň se tvoří pouze v prostřední části domu – vnitřních zdech, na obvodových absolutně nikde nic po celém domě.

Dokážete nám s tímto, prosím, poradit či nás alespoň nasměřovat, co můžeme pro vyřešení udělat?

Moc děkuji.

S přátelským pozdravem
Hradil

  • Pavel Hradil stáří dotazu 8 měsíců dní
  • poslední aktivní 8 měsíců dní
0 votes
407 zobrazení

Dobrý den, pane Schwarzi,

děkuji Vám za dobrou zprávu ohledně vertikální injektáže. Chtěl jsem toto zařadit k původnímu dotazu, ale tam nemohu přidat obrázky.

Podrobně jsem prostudoval všechny produkty a způsoby aplikací a pokusil jsem se navrhnout kompletní řešení pro garáž, kde to mám poměrně komplikované, protože tam jsou 3 různé úrovně podlah sousedních místností. Chci Vás touto cestou poprosit o náhled na navržené řešení a odpověď na pár dalších otázek.
Přikládám fotky garáže pro lepší představu o současném stavu. Dále půdorys a návrh řešení.
Místa označená na půdorysu jako Š1 a Š2 plánuji ošetřit injektáží v úrovni podlahy garáže.
V návrhu opatření jsem vertikální injektáž mezi B a C navrhl vyšší, aby ochrana proti přemostění případné vlhkosti od souseda tvořila vyšší “hráz“.
Otázky:
1. Bitumen 2k budu aplikovat dle videa s vloženou perlinkou, mohu tedy na nezavadlou vrstvu, kterou překryji perlinku rovnou nalepit XPS v místě zásypu u zdi A? Nebo bude lepší udělat vrstvu s perlinkou a po zaschnutí nalepit XPS za pomoci nanesení další vrstvy Bitumenu, jako bych lepil dlažbu?
2. Na zdi B jsem plánoval oblast pod úrovní podlahy sousední místnosti ošetřit také Bitumenem 2k a pak jsem narazil na plošnou injektáž, kterou ale nemohu udělat na celé postižené ploše, protože zeď ve výklenku je jen 150mm tlustá. Má v tom případě cenu plošnou injektáž vůbec provádět nebo mám ponechat jen Bitumen?
3. Uvažuji o Bitumenu 2k také jako vodorovné hydroizolaci pod podlahu, kterou bych následně napojil na svislou, která bude taktéž z Bitumenu 2k viz obrázek návrhu opatření. Je dobré v místě napojení vodorovné a svislé izolace udělat fabion, aby tam nebyl tak ostrý úhel?
4. Čím ochránit vodorovnou hydroizolaci před mechanickým poškozením při betonáži finální vrstvy betonu?

Omlouvám se za slohové cvičení, ale rád bych vše udělal správně, aby to fungovalo.

Děkuji

Kamil Vonderka

  • Kamil Vonderka stáří dotazu 8 měsíců dní
  • poslední aktivní 8 měsíců dní
0 votes
416 zobrazení

Dobrý den p.Schvarzi.
Před sedmi lety jsem si u vás zakoupil injektážní krém Aqua Stop Cream.Po důkladném přečtení vašich stránek o aplikaci jsem si vše zhotovil sám.
S vaším výrobkem jsem velmi spokojen.
Vím, že životnost injektáže je až 30 let,ale nikde jsem se nedočetl a nebo přehlédl,jestli mohu po několika letech injektáž opakovat z důvodu zesílení účinnosti a prodloužení životnosti ošetřené zdi.
Pro tento případ jsem si zachoval z venkovní strany zdi(baráku) vyvrtané otvory zaslepené zátkami(polystyren)a překryté odnímatelnou lištou.
Děkuji za odpověď.

  • BOUDA FRANTIŠEK stáří dotazu 8 měsíců dní
  • poslední aktivní 8 měsíců dní
0 votes
286 zobrazení

Dobrý den,
trám staré roubenky (š = 25 cm) leží na kamenném základu, který čas od času vlhne. Bude funkční aplikace cream mezi trám a podezdívku? Připouštím, že „ztráty“ cream budou, protože povrch nenírovný a základ je širší než trám.

Včera jsem posílal dotaz k aplikaci v případě tvárnic „škváráků“. Teprve dnes, když jsem hledal odpověd, jsem nalezl Vaše odpovědi.
Nicméně pro mne vyplynula jiná otázka:
Dutiny v tvárnici mají dno. Bylo by možné aplikovat odměřené množství, odpovídající „vrtu“ volně na toto dno v doporučených roztečích? Lze určit kolik cream je třeba na plochu dna?

Děkuji
S pozdravem
JM

  • Josef Moravec stáří dotazu 8 měsíců dní
  • poslední aktivní 8 měsíců dní
0 votes
285 zobrazení

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda může přijít AquaStop Bitumen 2K do přímého kontaktu s polystyrenem, popřípadě jaké doporučujete řešení na oddělení kontaktu. Potřebuji zateplit sokl, kde mám tento hydroizolační nátěr, na který má přijít extrudovaný polystyren. Děkuji.

  • Drastík stáří dotazu 8 měsíců dní
  • poslední aktivní 8 měsíců dní
0 votes
258 zobrazení

Dobrý den, chci se zeptat, jak vyřešit zateplení domu v nepodsklepené části po injektáži z hlediska materiálů. Je možné linii injektáže překrýt klasickým pěnovým polystyrenem a sokl zateplený pomocí XPS vytvořit až níže nad zemí, nebo je nutné pro celou oblast pod injektáží použít XPS. Jde mi o to, zda nehrozí, že by klasický polystyren nasákl vlhkost ze zdiva.

  • Daniel Gromada stáří dotazu 8 měsíců dní
  • poslední aktivní 8 měsíců dní
0 votes
301 zobrazení

Dobrý den
Mám rodinný domek spojený se sousedem t.j.dvojdomek já mám odizolovanou moji polovinu a soused ji má izolovanou částečně to znamená že na společné stěně mi přechází vlhkost nad mojí izolací tak se ptám jde udělat injektáž svisle po zdi aby tato vlhkost nepřecházela nad mojí izolací ke mě?

  • Alois Palovčík stáří dotazu 8 měsíců dní
  • poslední aktivní 8 měsíců dní
0 votes
341 zobrazení

Dobrý den, budeme provádět injektáž zdiva. V některých místech na vnitřních stěnách v domě se nám dělají bílé mapy a odlupuje se omítka, někde praská omítka a odpadává od zdi, nikde nemáme černou plíseń jsou to bílé mapy na zdi do výšky asi 30-40 cm nad podlahu, tak kde to praská a odpadává je to ve výšce asi 20 – 30cm nad podlahu. Mám dotaz co následuje poté co uděláme injektáž ? Potom se ještě musí udělat nástřik prostředkem Aquasaltstop nebo to udělat před injektáží ? a potom dát sanační omítku? Prosím o info o postupu. Ještě prosím dotaz k injektáži v jednom místě máme po odkrytí na cihlu a očištění spár tam kde chceme dělat injektáž asi 10cm nad podlahou díru pod cihlami asi 10 cm hlubokou úplně se vydrolily spáry (šířka zdi je 35 cm) máme obavy , že když tam dáme tu injektáž nebude to v těch místech zase praskat protože tem krém nebude do konce? Prosím o radu jak to vyřešit jestli prvně nově vyspárovat nebo se to může udělat bez toho. Velice děkuji za odpověď Gažová

  • Jolana Gažová stáří dotazu 8 měsíců dní
  • poslední aktivní 8 měsíců dní
0 votes
275 zobrazení

Dobrý den,

je možné injektáž provést vertikálně? Vybourám podlahu, následně odkopu zeminu u zdi až na základ a provedu vodorovnou injektáž (červeně). Poté bych na část, která bude pod úrovní podlahy nanesl AquaStop Bitumen 2K® a na něj nalepil buď XPS nebo dal nopovku, aby se izolace nepoškodila při zpětném zásypu. Potřebuji ale vyřešit zabránění přemostění vlhkosti do této ošetřené zdi z čelní zdi a špalety vrat, které jsou z venkovní části pod úrovní terénu a navíc výškový rozdíl vchodu od garáže je oddělen kamennou zídkou. Uvažoval jsem provést vrty (zeleně) v rohu místnosti vertikálně a tím vytvořit vertikální bariéru a zabránit přemostění.

Má toto řešení šanci na úspěch?

Děkuji

  • Kamil stáří dotazu 8 měsíců dní
  • poslední aktivní 8 měsíců dní
0 votes
287 zobrazení

Dobrý den, nemám žádný dotaz. Chci moc poděkovat za Výš výrobek, který jsem před lety použil jako poslední možnost odvlhčení zdiva. Zafungoval skvěle, proto jsem s klidným svědomím před měsícem objednal další AquaStop Cream a aplikoval na další zvlhčené zdivo. Jenom bych měl připomínku k Vaší kalkulačce, která mi spočítala 3 litry krému a zbyla mi jedna kávová lžička 🙂 Ještě jednou děkuji a přeji Vám mnoho spokojených zákazníků, Martin Garba

  • Martin Garba stáří dotazu 8 měsíců dní
  • poslední aktivní 8 měsíců dní
0 votes
240 zobrazení

Dobry den, prosim o radu ohladom vysky injektaze. V stene je povodna lepenkova izolacia ktora plni svoju funkciu, ale az od prvej spary. Prva rada cihel je uplne vlhka. Podlaha sa nerekonstruje. Cihlova stena je kriva a su tam znacne odskoky vo vsetkych smeroch. Spary mezi cihlami su od 5 mm do 2 cm, vodorne aj svisle. Aj spara kde je stara izolacia znacne plava – je to videt na pravej strane fotky, jak neni vodorovna. Stena je z palenej cihly. Moj dotaz je – vrtat do spary kde je izolace? Alebo do spary vodorovne s podlahou? tym padom bude ale nutny sklon vrtu. Alebo navrtat pod izolaci do cihly? Tym, ze je vlhka az mokra cela prva rada cihel, mohla by sa kremova injektaz dobre sirit aj mimo sparu, alebo sa mylim? Co by ste doporucil. Dakujem za odpoved.

  • Pavol Hanulík stáří dotazu 8 měsíců dní
  • poslední aktivní 8 měsíců dní
0 votes
257 zobrazení

Dobrý den stačilo by prosím vás trochou obouchat sanační omítku né až na cihlu a provést injektáž a poté to celé dát do perlinky vlhkost je malá a jen uprostřed stěny což moc nechápu že né pocele pod podlahou byl sklep ten je zahazeny a udělán nový beton stěna se nachází mezi ložnicí a garáží není obvodová v ložnici bych ji natáhl do perliny a v garáži je jen potřená vápnem díky za odpověď

  • Jiří Josífek stáří dotazu 8 měsíců dní
  • poslední aktivní 8 měsíců dní
0 votes
270 zobrazení

Dobrý den pane Schwarzi,
z výpočtu spotřeby mi vyplývá, že budu potřebovat min. jedno 30 litrové balení Bitumen 2K. Je možné si vždy namýchat potřebné množství v plastové nádobě a poté originál balení uzavřít a použít znovu za týden/ měsíc a déle?
V technickém listu máte Minimální trvanlivost za uvedených podmínek skladování v uzavřeném obalu je 12 měsíců. Platí to i po otevření obalu a kontaktu se vzduchem? Nikde jsem na podobný dotaz nenarazil.
Děkuji za dpověď.

  • Bišický stáří dotazu 9 měsíců dní
  • poslední aktivní 8 měsíců dní
0 votes
271 zobrazení

Dobrý den,
se zájmem jsem si pročetl Vaše stránky o Systému AquaStop Cream® a protože začínám mít na chatě problém s vlhnutím zdiva, nedá mi to se nezeptat.
Mám podsklepenou chatu ve svahu. Zhruba polovina sklepů je pod úrovní okolního terénu a začínám nyní zjišťovat provlhávání obvodových stěn. Právě téch, které jsou pod úrovní terénu. Zřejmě postupem času, došlo k určité degradaci svislé izolace a vlhkost se nyní začíná projevovat i uvnitř.
A zde je má prosba o radu – lze Váš Systém AquaStop Cream® použít i na plynosilikátové tvárnice i když jsou pod úrovní terénu? Jestliže ano, tak v jaké výšce nad podlahou začít s první řadou pro aplikaci AquaStop Creamu a jak by měla pak vypadat síť otvorů?
Děkuji a zdravím.
Oldřich Jícha

  • Oldřich Jícha stáří dotazu 9 měsíců dní
  • poslední aktivní 8 měsíců dní
0 votes
336 zobrazení

Dobrý den,
mám dotaz ohledně mokré zdi v kuchyni.Z ničeho nic se nám objevil mokrý pruh nad podlahou v kuchyni a rozšiřuje se to do stran,pod kuchyní je sklep,ale tam ta zeď mokrá není.Nevedeou tam žádné odpady ani voda,děkuji Vám za odpověď,Jony.PS:posílám fotky

  • Antonín Jony stáří dotazu 9 měsíců dní
  • poslední aktivní 8 měsíců dní
0 votes
274 zobrazení

Dobrý den, chtěla bych Vás poprosit o radu. Chystáme se ve 2 pokojích udělat provětrávanou podlahu pomocí tvarovek a výstup vzduchu zaústit do nepoužívané komory dvoukomorového komína. Druhá komora je vyvložkovaná a používaná při topení. Bude zdivo v komíně (ta cihlová přepážka) vlhnout, pokud jednou komorou povede chladný vlhký vzduch (z odvětrávané podlahy) a druhou komorou (vložkou) teplý vzduch? Nebude se v komíně vlhkost srážet a nebude ho to poškozovat? Vysuší se komín dostatečně díky vytápěné druhé komoře?

Děkuji Vám za případnou odpověď
a přeji hezký den.
Adriana Kraisová

  • adriana stáří dotazu 9 měsíců dní
  • poslední aktivní 8 měsíců dní
0 votes
7k zobrazení

Zdravím.

Zasílám vám kladnou recenzi na injektážní krém Aquastop krém

Sanace proběhla před 2 lety a teď jsem se pustil z druhé strany do instalace elektriky a opravy omítek.

Při vlhčení zdiva před špricováním se krásně ukázalo, jak se krém vlil do zdiva a jak dobře odpuzuje vodu 😉

  • Trumf Sanace stáří dotazu 9 měsíců dní
  • poslední aktivní 8 měsíců dní
0 votes
294 zobrazení

Dobrý den.Lze použít Izoban nátěrová hmota na beton na Bitumen 2k.Díky za info.V.Petrik

  • V.Petrik stáří dotazu 9 měsíců dní
  • poslední aktivní 8 měsíců dní
0 votes
390 zobrazení

Dobrý den, mám kamenný dům kde jsem provedl injektáž a nyní se chystám dělat omítky. Omítky mám otlučené od země po strop. Můžu provést celou plochu zdí pomocí AquaSan Porosity? nebo sanační omítku provést třeba jen do poloviny?

Děkuji

  • Kmošek stáří dotazu 9 měsíců dní
  • poslední aktivní 9 měsíců dní
0 votes
457 zobrazení

Dobrý den pane Šwarci, nikde jsem nenašel jak sanovat slabou příčku. 6 cm cihla + omítky z obou stran. Po okopání omítky mi zbyly jen cihly se starou rozsypanou sparovou malou, nemá tedy smysl vrtat do spáry. Pri vrtání cihly zase hrozí vyklepání cihly ze zdi 🙁 Zdi jsou vlhké, sanaci potřebují. V jedné místnosti dělám novou podlahu a základy se taky nedají vrtat, sypou se taky. Tak jsem po prvni vrstvě betonu vyspravil základ ve zdi maltou tak, že se snad nerozpadne až jejbudu vrtat. Ve vedlejší místnosti však zůstává podlaha původní a je nutné nejak dostat chemii do prickovky bez destrukce příčky. Napadá mě vrtat více menších otvoru s tím, že to snad pomůže. Nabízí se zde ještě nějaký jiný způsob sanace? Teď mě napadlo to prostě podrezat lepenkou, když se tak ptám 🙂
V příloze jde o zeď vlevo, bohužel zpříma ji ve vedlejší místnosti nemám vyfocenou, ale je stejná jako zeď na druhé fotce s novou betonovou podlahou. Dekuji za odpověď, radu. Bišický

  • Václav Bišický stáří dotazu 9 měsíců dní
  • poslední aktivní 9 měsíců dní
0 votes
389 zobrazení

Dobrý den,

obracím se na Vás s prosbou o radu.
1./Koupili jsme starší rd, zeď v jednom z pokojů sousedí s koupelnou sousedů -(dvojdomek). V tomto místě jsme měli 3m dlouhou vestavěnou skříň, která byla nalepena úplně na zdi. Vznikla rozsáhlá plíseň – od podlahy do výše asi 40 cm. Zeď jsme oškrábali, vydesinfikovali Savem, po té ošetřili vápenným štukem a následně barvou proti plísni. Skříň jsme odstavili 15 cm od zdi. Od zásahu uběhlo 5 měsíců. Omítka je v místech, kde se plíseň vyskytovala odfouklá, lehce ohraničené mapy, povrch krupičkovatý, ze zdi je stále cítit zatuchlina, přestože se intenzivně větrá. Můžete mi prosím poradit, jak vhodně a natrvalo zeď ošetřit? Mnohokrát děkuji.
2./V našem domě řešíme celkovou zvýšenou vlhkost. V normě 55-60%, v deštivých dnech, kdy se zároveň netopí nám vystoupala až na 72%. Dům je zateplený před 20-ti lety 5cm polystyrenem, kolem domu z jedné strany zámková dlažba až ke zdi. Sokl domu není zateplený, na polystyrenu v dolní části je právě ze strany, kde je zámková dlažba viditelný trvalý mokrý pás. Okna se v zimě rosí, topení máme podlahové. Z jakoukoliv Vaši radu či nabídku předem děkuji.

Tichá

  • Ilona Tichá stáří dotazu 9 měsíců dní
  • poslední aktivní 8 měsíců dní
0 votes
271 zobrazení

Dobrý den,

tak jsme se konečně rozhodli, že provedeme již dříve plánované odvlhčení zdiva pomocí Vašeho přípravku. Objednávku jsem již připravila, ale než ji odešlu, tak ještě jednou prosím o konzultaci našeho problému. Náš rodinný dům stojí v řadové zástavbě a právě zeď která přiléhá k sousednímu rodinnému domu je vlhká. Snažili jsme se zjistit důvod vzlínání vlhkosti, ale bohužel i přes kontrolu střech a okapů se nám nepodařila zjistit nějaká zřejmá závada, která by byla důvodem vlhkosti. Myslíme si tedy, že jde o problém u základů této zdi, kam se bohužel nedostaneme. Myslíte, že by nám Váš systém mohl v tomto případě pomoci? Omlouvám se, že se vyjadřuji dost laicky a neumím věci odborně popsat, ale snad mi rozumíte.

Moc Vám děkuji a přeji hezký den L. Machačová

  • Trumf Sanace stáří dotazu 9 měsíců dní
  • poslední aktivní 9 měsíců dní
0 votes
327 zobrazení

Dobrý den, budeme dělat injektáž zdiva pomocí Vašeho AquastopCream, mám steré omítky na cihlách.
Chci se optat, kdy mohu malovat potom až provedu injektáž, aby mi omítka neopadala nebo se tam neobjevila plíseň nebo solné stopy?
A druhý dotaz mám oškrábat starou omítku nebo mohu na tu původní použít sanační barvu JUPOL?
Přikládám obrázky – dělali jsme novou podlahu, byla tam stará z prken, a ty kola na stěnách to je udělaný nový stuk a schne to, oklepali jsme dutá místa a nechali to nahodit (tak nám to udělal zedník – neřekl nám že bychom to měli oskrabat celé).
Moc děkuji za radu a omluvám se pokud píšu trochu nesrozumitelně – tomuto já nerozumím.

  • Kamila stáří dotazu 9 měsíců dní
  • poslední aktivní 9 měsíců dní
0 votes
299 zobrazení

Dobrý den, pane Schwarzi,
Setkal jsem se s názorem, že aplikace přípravku Aquasalt stop významně prodlužuje dobu prosychání omítky a tím tedy i nutnou technologickou pauzu mezi zhotovením omítky a „vymalováním“ místnosti. Můžete, prosím, uvést toto na pravou míru? Děkuji za odpověď i za Vaši dosavadní aktivitu v této velmi prospěšné poradně.

  • Trumf Sanace stáří dotazu 9 měsíců dní
  • poslední aktivní 9 měsíců dní
Zobrazuji 51 - 100 z 1k záznamů

Hledáte téma, která Vás zajímá? Vyberte slovní výraz, který je k Vašemu dotazu nejbližší.

Veškeré údaje, zejména texty a fotografie uvedené na těchto webových stránkách jsou výtvorem a vlastnictvím společnosti TRUMF sanace s.r.o., představují její know-how a jako takové požívají ochrany rovněž podle autorských předpisů upravujících duševní vlastnictví.

KONTAKT - PROVOZOVNA

Dvorská 1163/2, Praha – západ
252 19 Rudná u Prahy

+420 235 312 000
+420 606 187 916

KONTAKT - SÍDLO

Blatnická 14/3,
Praha 5
IČO: 24271268
DIČ: CZ24271268